Thursday, August 30, 2012

Wednesday, August 29, 2012

This !

Assalammulaikum.

Hye ! Sebenarnya dah lama nak kongsi something.
Sekarang baru ada masa nak post kot. So, terima lah. (;
May peace be upon you. (:


Hey, Ho, Hello !

Assalammulaikum !

Yeay ! Yeay ! Dah raya. Alhamdulillah. Dapat juga sambut raya tahun ni.
Ouh, memang saya sedikit lambatt. Bukan sedikit. Lambat banyak sebenarnya wish Happy Hari Raya.
Al maklum laaa. Akak busy dik oi. Busy tidur. HAHAHA! :D
No laaa. No idea to post. So, diam la. Hehe. :)
So, Selamat Hari Raya semua. (;
Semoga hari raya tahun ni lebih bermakna dari tahun tahun yang sebelum nya. InsyaaAllah.

Hurm, what else to tell?
See, no idea at all. Tapi, nak juga post. HAHA! (:

Ouh ! I know. Mari saya entertain anda dengan gambar. HEHE. (:

The Family. (: 
Heartbeat  (;

UiTM mates ! Segamat ! (;

The girls ! (;

Haaaa, ini je la gambar yang sempat amik. Nanti kita upload lagi,.
Till then ! Lots of love ! (;
May peace be upon you. (:

Sunday, August 5, 2012

Segamat lagi.

Assammulaikum.

Hye, saya sudah kembali ke Segamat semula.
Okay, ini tak seronok. Sebab semangat raya dah smpai, tapi still kne pergi class.
Tak seronok ! Dah la Blackberry Internet Service dah tamat. Mati kutu laaaa. Nak active kan boleh je. Tapi mcm malas. So, biar la situ. Nanti nak dekat raya baru on balik. Sebab nak dekat raya nanti mesti ramai orang wish raya. Seronok ! So, we have to turn on BIS ! Hehehe. :D

Ouh ye, kita dah pun masuk hari ke 16 puasa, besok 17. Cepat betul masa berlalu. Laju je. Hik hik hik. 
Tak sabar dah nak raya raya raya. Tapi, kasut raya belum beli, baju raya semua belum beli. Alaaaaa, bila nk beli ni? Balik raya 16 hari bulan. 19 hari bulan dah raya. Alaaaaaa. Nak kasut raya. Nak nak nak !
Tak kira, mggu ni nak balik lagi. Nak beli kasut raya and baju raya. Yeay ! :D
InsyaaAlah, kalau di izin kan Allah. :)
So, itu je lah. Saya nak balik. Sebab mood raya dah smpai seru. Badan dekat Segamat, hati dan perasaan dekat Shah Alam. Sob sob sob. :'(
So, mari kita tingkatkan lagi amal di bulan yang mulia ni. :)
May peace be upon you. ;)

Thursday, August 2, 2012

Save and Sound.

Assalammulaikum.

Pejam celik, pejam celik, kita dah pun masuk 13 Ramadhan. Alhamdulillah. :)
Ouh ye, saya telah pun berada dirumah. Sampai rumah dengan selamat dan siumat, dalam English nya save and sound. :)
Bercakap mengenai save and sound, ada satu lagu Taylor Swift feat The Civil Wars, tajuk dia save and sound laaa. Best. Music dia peaceful gila. OST untuk cerita Hunger Game. Cerita tu pun saya tak tengok lagi. Sadis betul. Dah lama rasa nya tak tgk movie. Takpe, sabar. Besok mahu nge-date sama best friends ! Kasi tengok movie satu untuk lepas gian. HEHE. :D
So, here I present to you, Save and Sound by Taylor Swift feat The Civil Wars. :)
Enjoy. May peace be upon you. :)


Tuesday, July 31, 2012

Wednesday.

Assalammulaikum.

Haaaa, besok Rabu. Rabu tu Wednesday. Setiap kali Rabu hati saya sangat gembira. Sebab, setiap Rabu saya akn balik Shah Alam ! Yeay ! :)
So, besok saya balik, doakan perjalanan saya selamat ye ! InsyaaAllah. :)
Saya selalu balik tumpang kawan saya. Nama dia Ammar. :)
Dia akan hantar sampai KTM Seremban, dan dari situ saya akan naik commuter dan terbang ke Shah Alam.
Hehehe. Seronok ! :)
But since last 2 weeks dia adahal, saya balik naik Kereta Api Tanah Melayu dari Segamat sampai la Kuala Lumpur, dan tukar train untuk ke Shah Alam.
Sampai Shah Alam abang saya akan amik. Dulu Muhaimin amik, sekarang dia ada commitment lain, mana boleh amik saya dah. Sob sob sob. Kalau sampai KTM Shah Alam je, mesti teringat ! DAMN ! Sangat tak suka bila teringat situasi tu. Saya akan lost sekejap lepas turun commuter. Patut cari abang, but then saya akan cari kancil. DAMN ! Maaf, kasar sebentar. Okay, abaikan bnde tu. :)

So, kalau mengikut perancangan, saya dan best friends akan meluang kan masa bersama pada hari Jumaat nanti. InsyaaAllah, kalau di izinkan Allah. Harap harap takde la halangan. Dah lama tak keluar dengan mereka mereka. Rindu sangat sangat. :')

So, sampai sini je laaa. Saja je nak updated. Tak de benda nak buat kat Segamat ni. Bosan. Since semua test and assignment tak de. Ini la hasil nya. Aiyak. -..-'
Okay, jangan tiru macam saya. Sebenarnya banyak je benda boleh buat. Malas je lebih. Hehe.
May peace be upon you. :)

Saturday, July 28, 2012

Mood raya sudah mari. :)

Assalammulaikum.

Hye. Ho. Hello.
Hehehe. Mood raya sudah smpai sebab semua test dah settled petang tadi.
Alhamdulillah.Walaupun saya  jawab taxation dengan cara yang tak berapa nak memberangsangkan.Tapi, saya bersyukur kerana di beri kesihatan untuk perjawab test tu. Audit test Alhamdulillah, dapat jawab dengan sempurna kot. Hehehe. :)
Overall, okay laaaa. Sebab tu la mood raya terus meluap luap. Hahaha. :D
So,mari kita mula kan mood raya dengan Bismillah. Cewah. Hehe. ;)

Pejamcelik pejam celik kita dah masuk 8 Ramadhan dah. Alhamdulillah. :)
So, done for now. Nanti kita sambung lagi ya.
Selamat menjalani ibadah puasa. :)
May peace be upon you. ;)

Friday, July 20, 2012

Ramadhan datang lagi. :)

Assalammulaikum.

Hye everybody ! How's life? :)
Alhamdulillah, pejam celik pejam celik, bulan Ramadhan datang lagi. Dengan izin Allah, kita masih bertemu lagi Ramadhan.
Bulan yang penuh berkat dan rahmat and InsyaaAllah kita dapat tingkatkan amal ibadat kita. :)
So, here me, Siti Nadhirah bt Mohd Azman, ask for your forgiveness for all my wrongdoing towards you guys. Especially my family and my best friend. 
Semoga Ramadhan kali ni lebih bermakna dan lebih mendapat keberkatan dariNya. InsyaaAllah.
So, Salam Ramadhan umat Islam. :)
It's time to setting Niat, upgrade Iman, download Sabar, deleted Dosa, approve Maaf and search Pahala. InsyaaAllah. :)
May peace be upon you. :)  

Thursday, July 19, 2012

It's hard.


Assalammulaikum.


To be true, it's hard to move on.
The step I'm taking did not make any different.
Saya masih di takuk lama.
Saya tak membenci, saya redha. Seikhlasnya saya cuba untuk redha dengan apa yang jadi.
Tapi, kenapa awak ada je? Penat laaa. 
Ingat awak sepanjang masa.
Everything is related. I need everything to stop.
You used to be someone that I love and to be true till now I still do. So, how am I going to stop this mess? When the feeling is still there?
Im not avoiding you, I face everything about you. What else should I do? So that you were NOTHING in my life now! What?? There's no word can describe what I feel when it's about you. Everything mixed up. Should I be happy for you and her? Or should I be mad? Should I hate you? Or shouldn't hate you? Should I forget you? 
Saya penat untuk lupa kan awak, penat nak tipu hati sendiri yang sebenarnya saya tak sayang awak dah, tapi kenyataannya SAYANG. Penat nak tunjuk yang sebenarnye saya dah move on, tapi hakikatnya TIDAK.


To you, Mr.YouKnowWhoYouAre. If you read this, don't worry or feel guilty. Just dont, you had your own reason, dan saya dah pun memaafkan.
To you my fellow followers, Im sorry if this post annoyed you. Sorry guys. 
May peace be upon you.

Tuesday, June 19, 2012

UNTITLED

Assalammulaikum.

Hye kawan kawan. Hari ni saya updated blog atas Ehsan adik junior yang memberi pinjam P1Max beliau. HEHE. Alhamdulillah.
Ouh, pagi tadi saya dikejutkan dgn khabaran sedih. Kawan saya dari sekolah tadika telah pun kembali kerahmatulAllah pagi tadi, kerana accident . :'(
Terkilan sangat dengar berita tu. Terasa baru hari tu ber-whatsup dengan arwah. Tahu tahu je dapat berita yang seterusnya dia dah pergi tinggal kan kami. :'(
Hanafi Rahim, kami doa kan semoga awak di tempat kan dalam golongan yang beriman dan tenang di sisiNya. Kami redha dengan pemergian awak, dgn kehendakNya. Amin. Al-Fatihah. :'(

Hurm, hidup ni memang sementara. Sekejap je Allah tarik orang yg kita sayang atas kehendakNya. Takut bila dapat tahu berita mcam ni. Bila agak nye sampai masa kita. Semoga masa kita sampai bila kita berada di jalan yg benar dan di redha.
InsyaaAllah. :'(

So, end of that part. Sekarang saya berada di Segamat semula. Menjalani kehiduapan sebagai seorang pelajar kembali. Perasaan? Im a bit excited. Why? I dont know why. HEHE.
Dugaan awal semester ni agak mencabar. Satu satu dugaan datang. And Alhamdulillah, dengan izin Allah. Semua benda tu settled. :)
But, Im a bit worried about my current lecture. Will they to theirs best to teach us? I hope so. InsyaaAllah. Bukan nye saya nak salah kan Lecture bila failed, but kalau dah diaorang ajar pun kami tak berapa nak pham mcm mne? Yes, make an effort, ask people that know. The problem is, will they secara ikhlas akn ajar kita? Dan ada ke masa mereka untuk ajar kami? See the point? Haih. Susah jugak jadi oramh lembab ni kan? Usaha kena lebih dari biase. LEBIH LEBIH LEBIH ! -..-'
So, I hope for this Final Semester, InsyaaAllah I can score to the max. InsyaaAllah. :)

That is all for today. I know I owe you guys a post about that babysitter things, but eventually you have to forget about that. Im sorry, but the story is to old to tell, so me decide not to post about that no more. Sorry guys, I didnt mean to. The internet is not there at that time. So, see ya ! Keep your heart near to your mind, so that they can work together in proper way. Whatever happened today, there's tomorrow. InsyaaAllah. :)
So, may peace be upon you. :)

Sunday, June 3, 2012

No connection to be updated.

Assalammulaikum.

Short post.
Internet kena potong. Abang saya tak de masa nka bayar bill lagi. So, there's a lot to tell, but you know why la kan? Maaf. After ada connection, I will ASAP post all the babysitter things ! :)

Got to go guys ! Live life to the fullest. InsyaAllah.
May peace be upon you. :)

Sunday, May 27, 2012

Babysitting

Assalammulaikum. :)

Post kedua untuk hari ini. Kembali active blog macam seronok. Tapi, tengok la sampai mana active nye kan? Heee. :D
As the title shown to you, tomorrow till Wednesday,I'll babysitting my nephew, Adam. Ini terjadi adalah kerana, Mak Yah and family (Family yang jada Adam) Akan bercuti ke mana tah, lupa pulak. So, will take place on babysitting Adam. Almaklum lah, cuti sekolah kan. Mereka pun mahu lah bercuti juga. Perh, jaga budak kecik yang dah reti jalan tu, boleh ambil peluang untuk kurus ni. HAHA! Dia dah jalan, so dia dah laju. Pantang leka sikit kejap lagi tah kemana mana dia pergi. Haih. So, ini adalah tugas yang akn di pikul mulai esok. Saya sahut cabaran itu dengan sungguh begaya. HAHA! :D

So, I will updated to you guys later. Saya harap, semua nye berjalan dengan lancar and Adam will behave and be a good boy. Here I present to you Muhammad Adam b. Mohd Afiq. Dia sudah setahun 3 bulan soon will be 1 years 4 month. :) 
So, ini je la untuk post kali ini. Saya akan muncul lagi. Hehe. :)
May peace be upon you. :)

Sunday.

Assalammulaikum.

Hari Ahad, hari bersama atau meluangkan masa bersama keluarga. Yeay. Ouh, dan juga hari malas mandi, hari malas keluar. Hari malas sedunia. HAHA!
So, macam mana hari Ahad anda? ;)
May peace be upon you. :)

Thursday, May 24, 2012

Hello peeps !

Assalammulaikum.

Yeay, Alhamdulillha. Saya dah memperbaharui background saya. Comel tal? Comel tak? Okay, annoying ! Hahaha. :D
It's good to be back ! Hehe. Ayat tak nak macam poyo gila pulak kn?? HAHAHA. :) 
So, there's a list that i want to post, but what goes first? Hurm. Begin with how's my life would be okay. *Itu pun aklau ada orang nak baca la kan?? Ingt Retis la nak  cerita pasal hidup kau Didy? Haha. *kesah pulak kau? Blog aku kn? Lalala. :D

So, apa jadi dengan hidup saya? Hurm, life a bit hard lately. Sekarang baru rasa apa yang orang lain  rasa bila putus cinta, means the situation, when u still hoping that there's still a 'things' between you and him, but there's NOTHING left. It hurt pretty bad. Really bad actually. So, I'm hurt, but life must go on. He deserve better maybe. He found someone new now, and me is just a piece of memory for him now. *feel like crying! Damn!* 
Stop with all this heartbroken things. It almost 2 month, but damn! Its just so hard to NOT to THINK about him! InsyaAllah, sikit hari or sikit bulan or tahun lagi, Abdul Muhaimin bin Abdul Mutalib(AMAM) will be history. Amin ! ;)

So, apa lagi yang jadi?? Ouh, saya pergi Bandung and Jakarta last month ! And yeay ! Seronok la jugak. Seronok sebab dapat beli barang. Hehehe. Thanks ayah! :)
Pengalaman kat sana banyak la jugak. How's their people work so hard. Rimas, sebab diaorang akan ikut bontot kauorang sampai la kauorang beli barang yang dia jual tu. Dia akan ikut sampai dalam bus okay ! Penat, takut and macam macam perasaan ada masa tu. Lepas tu, traffic kat sana tak payah cakap la kan. Jammed all the time ! Memang sangat banyak kenderaan, specially motor. Ouh ye ! Awek Bandung gua cakapa sama lu, cantik gila siot ! Putih gila, macam mana kauorang tengok kalau kat drama diaorang ada pelakon yang cantik tu, macam tu laa. Ada yang lagi cantik ! Haha. Cowok*am I spell it right?* kat Jakarat yang nampak bergaya sikit. Hehe. Sempat la jugak cuci mata kan? Hehe. So, kalau kauorang berpeluang pergi Indonesia, kauorang akn rasa bersyukur nya kita di lahir kan Malaysia. Because the different between richest and poorest is like langit and bumi. So, Alhamdulillah and im proud to be Malaysian ! :)

That's all for now. I will post later. Its a promise. :)
Doa kan saya dapat lupa kan AMAM ye kawan kawan. Saya sangat perlu kan itu.
May peace be upon you. ;) 

Wow !

Assalammulaikum.

Wow ! Blogger dah bertukar wajah. Wow ! Dah lama sangat tak updated ni. -..-'
Haha. Saya perlu explore dan buat sedikit homework untuk kembalik active. Hehe.
Hello pees ! Miss me?? Naaa. Buat penah je rindu saya kan? HAHA! LOSER kau Didy. -..-'
So, that its for now. I will be back in short time. ;)

Friday, April 6, 2012

Perempuan kena tahu, Lelaki juga kena tahu.

Assalammulaikum.
This just short notes that I got from others.

Perempuan kena tahu :
Seorang lelaki yang benar benar mencintai anda tidak akan membiarkan anda pergi, tidak kira bagaimana sukar keadaan sekalipun.

Lelaki kena tahu :
Seorang wanita yang benar benar mencintai anda akan memarahi anda untuk banyak perkara, tetapi masih terus menerima anda seadanya walaupun anda telah menyakiti hatinya.

I'm sorry peeps, my mood to post everything that I had promise is gone by wind. I will post later, MAYBE.
And for you, Mr. you know who you are. I never give up on us, from the first to the very last. You let me go. So, you give up on us and didn't believe in your self to be better in our relationship.
So, what I can say is, treat her right, she deserve the best part of you and don not make the same mistake.
Period.

Tuesday, March 6, 2012

More that thousand words.

Assalammulaikum.

Hello guys. Ye, mmg sangat sangat lama dah tak updated blog ni. Kesian dia, di pinggir kan. HAHA! Maaf laa. A lot of things to do. And Alhamdulillah, semuas sudah settled. Diam diam tak diam dah masuk bulan MArch 2012 and my last post was on December 2011. Ouh my! Lama gila tak updated. HAHA! So, how life is going on?? :)

Actually, I have a lot of story to tell, more that a thousand words to type, but then, there is not enough time to spend. I really miss to bebel on this blog. MISS MISS MISS. Haish. Final semester really killing me. And yes! My final examination is just around the corner. See, time past by just like that ! Tahu tahu dah nak final, tahu tahu dah habis belajar, tahu tahu dah nak grad, tahu tahu there is no more Segamat. Wuuuaaaaa. Sedih. :(

A lot of things I learned there, Segamat. A lot of memories. A lot! I will miss that hutan simpan and pendalam place! HAHA! :DD
I do want to bebel, but I know where to start. So, the idea is, I will post one by one each day starting tomorrow. Insya Allah. 
So, see you guys everyday start with tomorrow and end with I dont know. HAHA ! Chow ! :)